ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که نقشهای متعددی در رشد، تمایز سلولی، بینایی، عملکرد سیستم ایمنی، تولید مثل و سلامت ارگانهای حیاتی ایفا میکند. علاوه بر این، بهعنوان آنتیاکسیدان قوی و هورمون تنظیمکننده بیان ژنها شناخته میشود.
ویتامین A یک ویتامین ضروری است که برای رشد و نمو ، شناخت سلول ، بینایی ، عملکرد سیستم ایمنی و تولید مثل مورد نیاز است.
ویتامین آ یک آنتی اکسیدان قدرتمند است و به عنوان یک هورمون در بدن عمل می کند و بر بیان ژن ها تأثیر می گذارد و از این طریق بر فنوتیپ تأثیر می گذارد.
همچنین به عملکرد صحیح قلب ، ریه ها ، کلیه ها و سایر ارگان ها نیز کمک می کند.
یک رژیم متعادل با مقادیر کافی چربی به جذب بهتر ویتامین A کمک میکند.
ویتامین A برای رشد و نمو ، شناخت سلول ، بینایی ، عملکرد سیستم ایمنی و تولید مثل ضروری است و به قلب ، ریه ها و کلیه ها کمک می کند. زنان باردار و کسانی که در کشورهای در حال توسعه هستند بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین A هستند. اندازه بیش از حد ویتامین A می تواند سمی باشد و باعث هیپرویتامینوز می شود. ویتامین A را می توان در غذاهای گیاهی پرتقال ، گوشت ، تخم مرغ و شیر یافت.
این ماده به چندین شکل موجود است و میزان ویتامین A موجود در مواد غذایی اغلب به عنوان معادل فعالیت رتینول (RAE) اندازه گیری می شود.
یک RAE برابر با ۱ میکروگرم (میلی گرم) از رتینول ، ۱۲ میکروگرم بتاکاروتن یا ۳.۳۳ واحد بین المللی (IU) ویتامین A است.
حداکثر ۳ سال: ۶۰۰ میکروگرم در روز
۴ تا ۸ سال: ۹۰۰ میلی گرم در روز
۹ تا ۱۳ سال: ۱۷۰۰ میکروگرم در روز
۱۴ تا ۱۸ سال: ۲۸۰۰ میکروگرم در روز
۱۹ سال و بیشتر: ۳۰۰۰ میلی گرم در روز
مصرف بیش از حد ویتامین آ می تواند سمی باشد.